sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Frittikanaa



Sain viime viikolla vihdoin putsattua rasvakeittimestä parin vuoden pölyt pois ja siitä se idea sitten lähti.

Super Bowl -viikonlopun kunniaksi päätin tehdä perinteistä amerikkalaista kisastudioevästä, eli fried chickeniä. Lähdettiin liikkeelle kokonaisesta L´Uomu Nokan broilerista, josta tuli todella rasvaista, rapeaa ja maukasta, eli homma toimi siis. Lisukkeeksi tein Tarun suosikkia, Portugalista tuttua tomaatti-sipulisalaattia.

Alla ohje niihin hetkiin kun tekee mieli jotain todella syntistä sormisyötävää. Reseptin uppopaisto-osuus on kirjoitettu kattilaa käyttäville, kun se taitaa rasvakeitintä useammin kotoa löytyä.




1 kokonainen broileri n. 1,5kg (voi toki olla ihan valmista palaakin)
2 l vesi
75 g merisuola
2 rkl hunaja
2 sitruunaa halkaistuna
1/2 pnt timjami
1/2 pnt lehtipersilja
6 laakerinlehteä
2 rkl mustapippuri
3,5 dl vehnäjauho
1 rkl sipulijauhe
1 rkl valkosipulijauhe
1 tl cayennepippurijauhe
1 tl paprikajauhe
1 tl makea savupaprikajauhe
5 dl piimä
rypsi/frittiöljyä



Tee ensin mausteliemi laittamalla kattilaan vesi, suola, hunaja, sitruunat, tuoreyrtit, laakerinlehdet ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1 minuutti, jäähdytä vähintään huoneenlämpöiseksi.
Pilko broileri 10 osaan, eli siivet, koivet, reidet ja fileet leikattuna 2 osaan. Laita palat mausteliemeen ja laita jääkaappiin 12 tunniksi. Huuhtele broilerinpalat kylmän veden alla ja kuivaa ne.
Sekoita yhteen vehnäjauhot ja kaikki jäljellä olevat kuivat aineet, jaa kahteen kulhoon. Laita piimä yhteen kulhoon. Laita kattilaan vähintään 5 cm verran öljyä ja kuumenna se 160 asteeseen (jos käytät rasvakeitintä toimi keittimen ohjeiden mukaan). Pyörittele reisipalat ensin jauho-mausteseoksessa, kastele piimässä ja toisen kerran jauho-mausteseoksessa. Laita uppopaistumaan ja toista sama koiville. Uppopaista molempia noin 10 minuuttia tai kunnes kullanruskeita. Laita paistetut palat ritilälle uunivuoan päälle ja nosta öljyn lämpö 170 asteeseen. Pyörittele fileepalat ja siivet jauhoseoksessa ja piimässä, uppopaista molempia  noin 7 minuuttia tai kunnes kullanruskeita. Siirrä palat ritilälle ja laita uuniin 175 asteeseen kunnes kaikkien palojen sisälämpö on vähintään 75 astetta, nauti.




-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti