sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Flunssakeitto

Tämä viikonloppu alkoi perjantaina kevyellä 14 h työpäivällä (tervetuloa ravintola-alalle), josta sitten riensin kotiin pitämään huolta vaimosta jolle on tarttunut hurja influenssa... Lauantaiaamuna potilaalla oli toiveena nuudelikeitto ja lähikaupasta löytyi melkein kaikki kaipaamani raaka-aineet. Tästä tuli oikein hyvää ja varsinkin liemestä erittäin maukasta!


Kana-nuudelikeitto

nuudeleita kypsennettynä pakkauksen ohjeen mukaan (itse käytin täysjyvänuudeleita, tykkään niiden puruvastuksesta mikä pysyy hyvin myös keitossa).

korianterinsiemen 1 rkl
valkopippuri 5 kpl
punainen chili 2 kpl (tulisuutta voi säädellä päättämällä ottaako siemenet pois vai jättääkö mukaan)
valkosipulinkynsiä kuorittuna 5 kpl
kuorittua inkivääriä peukalonkokoinen pala
kevätsipuli 3 kpl
kanan luuton reisipala 400g
porkkana 1kpl
kookoskerma 2 dl
kanaliemi 1 l
siitakesieniä 200g
kirsikkatomaatti 6-8 kpl
korianteriruukku
lime n. 2 kpl
kalakastiketta maun mukaan

Murskaa ensin morttelissa korianterinsiemenet ja valkopippurit. Lisää valkosipulinkynnet, inkivääri, chilit ja kevätsipuleista valkoiset osat. Nuiji tahnaksi.




Pilko kananreidet keittoon sopiviksi paloiksi ja leikkaa porkkana suikaleiksi.
Kuumenna kattilassa muutama ruokalusikallinen rypsiöljyä ja paista currytahna siinä kypsäksi, lisää kana ja paista kunnes kaikki pinnat saavat vähän väriä.

Lisää porkkana ja kookoskerma, hauduta kanoja hetki kookoskermassa ja lisää kanaliemi sekä siitakesienet. Hauduttele hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi lohkotut kirsikkatomaatit, hienonnettu korianteri ja kevätsipuli. Mausta lopuksi kalakastikkeella ja limellä etsien tasapainoista makua.

Laita kypsät nuudelit lautasen toiseen reunaan, kauho keittoa päälle ja nauti.

-Mikko

1 kommentti: