torstai 7. tammikuuta 2016

Kukkoa viinissä


Hakaniemen hallista löytyi kanan luutonta reisipalaa ja kun muistin jääkaapissa pyörivän punkkupullon jämän uudeltavuodelta, sain inspiraation tehdä tätä mun yhtä suosikkipataruokaa loppiaisena.




N. 1kg kanan luutonta reisipalaa ( tähän käy hyvin myös perus koipi-reisi, leikkaa vaan nivelen kohdalta kahteen palaan ja nosta määrää hieman kun nyt tulee luutkin mukaan)
100g pancetta (jos ei löydy, niin pekoni käy)
pari porkkanaa
12kpl paisti/helmisipuleita
200g herkkusieniä
laakerinlehtiä
mustapippuri, merisuola
n. 1/2 pulloa punaviiniä (kyllä tähän kokonaisen pullon helposti upottaa, mut enempää ei tällä kertaa ollut)
kanaliemi/vesi jos tarvii




Pilko porkkanat ja kuori sipulit kokonaisina.
Leikkaa pancetta paksuiksi tikuiksi ja ruskista pannussa. Nosta pancetta pataan, mutta jätä irronnut rasva pannulle.
Paista sipulit ja herkkusienet kokonaisina pancetasta jääneessä rasvassa ja lisää myös pataan porkkanan ja laakerinlehtien kanssa.
Ruskista kananpalat kullanruskeiksi samaa rasvaa käyttäen ja mausta voimakaasti suolalla ja pippurilla, lisää pataan.
Kaada päälle punaviini ja lisää tarvittaessa kanalientä/vettä päälle niin että kanat jää melkein liemen pinnan alle.
Kansi päälle ja 120 asteiseen uuniin n. 1,5h. Nosta kanat ja kasvikset pois padasta ja niputa jäjelle jäänyt liemi puoleen (tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa). Nosta kanat ja kasvikset takaisin pataan ja sekoita. DONE.





-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti