tiistai 22. joulukuuta 2015

Boquerones

Espanjassa suosittu tapas-annos taipuu hyvin Suomessa silakasta valmistettavaksi tälleen talvella kun merivesi on kylmää ja silakka parhaimmillaan.



1kg silakkafileitä
3/4dl hienoa merisuolaa
1rkl sokeria
vaaleaa etikkaa (itse suosin valkoviinietikkaa, mutta kyllähän tähän joku muukin hyvin menee)
3 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
oliiviöljyä



Leikkaa silakkafileistä selkäruoto pois, laita fileenpuolikkaat kulhoon.
Sekoita suola ja sokeri keskenään ja sekoita se silakkafileiden joukkoon, nosta silakkafileet jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.



Huuhtele suola-sokeriseos pois fileistä kylmällä vedellä.
Siirrä fileet puhtaaseen astiaan ja kaada päälle etikkaa kunnes fileet peittyy, siirrä jääkaappiin yöksi (8-12h on hyvä aika etikassa).



Kaada silakkafileet lävikköön ja anna valua hetki (etikkaa ei huuhdella pois).
Hienonna valkosipuli sekä persilja ja sekoita kulhossa n. 2dl oliiviöljyyn. Pyörittele fileet valkosipuli-persiljaöljyssä. Siirrä fileet säilytysastiaan ja kaada päälle niin paljon oliiviöljyä että fileet peittyvät.
Säilytetään jääkaapissa ja säilyy ainakin viikon jos ei sormin mene öljystä nostelemaan.



Valmista nautittavaksi vaikka heti, mutta maku paranee kun malttaa antaa maustua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään...

 - Mikko




Tarun jälkihuomautus: nämä ovat parasta maailmassa. Ihan niinku oikeesti. Eli iso riski on, ettei malta odottaa seuraavaan päivään.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti